Dit is het online meldpunt voor ongevallen en incidenten in de klim- en bergsport. Heb je zelf een klim- of bergsportongeval gehad of was je getuige hiervan? Registreer dan hier jouw ervaring, zodat anderen ervan kunnen leren. Ga naar het registratieformulier.
Ben je lid van de Klim- en Bergsportfederatie? Dan kan je via dit formulier ook een verzekeringsdossier laten openen. Vul de juiste gegevens in en we contacteren jou voor de verdere opvolging.
Persoonsgegevens worden alleen gebruikt om de rapporteur eventueel verdere verduidelijking te vragen en/of om een verzekeringsdossier te openen indien gewenst. Ze worden niet doorgegeven aan derden en niet gebruikt bij de analyse van de incidenten.

LEER VAN ANDEREN

Dit meldpunt heeft als doel een veiligere sport. Iedereen kan een ongeval of incident in de klim- en bergsport registreren. Deze meldingen worden geanonimiseerd, geanalyseerd en gebundeld in het ongevallenoverzicht. Dankzij dit overzicht krijgen we meer inzicht in de risico’s en meest voorkomende fouten in de klim- en bergsport.

VOOR EN DOOR KLIM- EN BERGSPORTERS

Dit meldpunt is er voor, maar vooral ook dóór jou. Zonder meldingen heeft deze website geen zin. Hoe meer meldingen, hoe beter dus!
Twijfel je of een melding wel de moeite waard is? Doe het toch! Iedere situatie waarbij je het gevoel hebt: “oef, dit had slecht kunnen aflopen” is de moeite waard om te analyseren.